כיצד הנסיגה יכולה לקרות בזמן היריון?
נסיגת חניכיים היא בעיה נפוצה המתבטאת ברפיון של החניכיים כך שחלק גדול יותר מהשן חשוף, לעתים שורש השן בעצמו. זהו מצב לא נעים ויכול להיות גם מסוכן. הגורמים לבעיה יכולים להיות מגוונים וגם המצב הכללי של אותו אדם משפיע על היווצרותה ומהלכה. גם במהלך היריון יכול להיות שתהיה נסיגת חניכיים, תקופת ההיריון היא תקופה בה כל הגוף משתנה, החל ממנגנונים טבעיים כמו יצירת פלאק ותחושות סובייקטיביות.
במהלך ההיריון ישנן נשים המעידות על תחושת בחילה במהלך צחצוח השיניים מה שיכול להוביל להזנחה של הפה וליצירת שכבת פלאק. אך הנסיגה יכולה להיגרם מגורמים נוספים כמו צחצוח חזק מידי, בעיות גנטיות ומשינויים אחרים שמתרחשים בגוף במהלך תקופת ההיריון.
מה ההשפעה של נסיגת החניכיים על האישה?
הנסיגה יכולה לגרום לבעיות בהמשך ההיריון. ברגע שהיא נוצרת יש סיכוי לזיהום. הזיהום יכול להיות בעייתי ולגרום לאובדן של השן ובמקרים חמורים יותר לזיהום כולל של הפה. אמנם הסיכוי לכך הוא נמוך אך אפשר למנוע זאת לגמרי על ידי הגעה לבדיקות תקופתיות אצל רופא שיניים.
מה אפשר לעשות בנידון?
מלבד בדיקה אצל רופא שיניים וגרידת חניכיים על ידי הרופא (תהליך בו סוגרים את אותם הכיסים שנוצרים בגלל רפיון שכבת הבשר שיוצרת את החניכיים) אין הרבה מה לעשות מלבד שמירה על היגיינה נכונה.
היגיינת הפה היא דבר חשוב ותחזוקתה בסופו של דבר כוללת צחצוח שיניים יסודי למרות תחושת הבחילה שלעתים יכולה להגיע, כמו כן יש להשתמש בחוט דנטלי, מי פה ותכשירים נוספים שיעזרו לשמור על הפה בצורה הנכונה בכדי למנוע בעיות עתידיות.
לעתים לוקח זמן רב להבין שיש נסיגה בחניכיים, כי במהלך תקופת ההיריון מקדישים יותר תשומת לב לדברים אחרים. לכן מומלץ להיבדק מדי פעם אצל רופא השיניים במהלך ההיריון, כדי למנוע מצב כזה.