התקשרו עכשיו

זהו מספר מקשר

מה זה פריודונטיה?

אנו מודעים היטב לחשיבות השמירה על השיניים ולבעיות שיכולות להיווצר בשיניים כמו עששת. ישנה פחות מודעות בנושא היגיינת הפה בכל הנוגע לאזורים שסביב השן – החניכיים וגם העצם שתומכת בשן למרות חשיבותם הרבה לתפקודן התקין של השיניים ולשמירה עליהן. פריודונטיה (פריו – מסביב, דונטיה – שן) היא תחום בתוך רפואת השיניים המטפל בדיוק באותם אזורים.

מהי מחלה פריודונטית?

מחלה פריודונטית היא מחלה הפוגעת באזורים שסביב השן, כשהאזור העיקרי המדובר הוא החניכיים. כל מחלה תתחיל בתסמינים קלים יחסית אך הקלת ראש ואי התייחסות לאותם תסמינים תביא להחמרה ולתוצאות שעלולות להיות קשות. כך גם במחלה פריודונטית. הזנחה יכולה להביא לתוצאות קשות כמו איבוד שיניים ולהביא להחמרה לא רק ברמה המקומית אלא גם ברמה המערכתית. לכן חשוב, כבר עם הופעתם של תסמינים קלים, לפנות למומחה לפריודונטיה.

מהם התסמינים של מחלות פריודונטיות?

לרוב, בשלביה הראשונים המחלה כלל אינה מורגשת ואין לה תסמינים. לכן, כבר עם הופעתם של תסמינים קלים הדבר אומר שהמחלה אינה בהתחלתה אלא בשלבים מתקדמים יותר ולכן נחוץ טיפול מיידי. תסמינים שיכולים להופיע הם דימום בחניכיים בזמן צחצוח השיניים, ריח רע מהפה ובשלבים מתקדמים יותר אף תזוזה של השיניים. תסמינים נוספים שיכולים להיות הם חניכיים אדומות ונפוחות, כשהאדמומיות נוצרת כתוצאה מתגובה דלקתית לזיהום שיוצרת בקטריה שישנה בפה ומתמקמת באזורים רגישים. לעיתים ישנם אזורים בהם מתפתחת גם מורסה כואבת יחד עם הנפיחות והאדמומיות. תסמין נוסף הוא רגישות לקור.

טיפולים שונים בתחום הפריודונטיה

פריודונטיה מטפלת בכל המצבים הגורמים לתמיכה פחותה בשיניים וזיהום בחניכיים. הבקטריה הגורמת למחלה נמצאת בפה של כולנו. הבעיות נוצרות קודם כל כתוצאה מהיגיינה לא מספקת של הפה: צחצוח שיניים לא מספק או אי שימוש בחוט דנטלי. כך ישנה הצטברות הבקטריה, היווצרות פלאק ואבנית. גורם נוסף הוא נטייה גנטית. הטיפול בפרידונטיה כולל מתן פתרון לזיהום שנוצר בפה, כשסוג הטיפול משתנה בהתאם לאזור הבעייתי ולמידת הזיהום:

ניקיון והקצעת שורשים: אחת הדרכים לטיפול היא שיטה הנקראת – הקצעת שורשים שזה בעצם ניקיון עמוק עד לשורשים, ובמהלכה יוסרו שאריות פלאק ואבנית מעל ומתחת לחניכיים והחלקת שורש השן שתצמצם משמעותית את האזורים בהם יכולים להימצא חיידקים.

טיפול תרופתי: במצבים מסוימים יחזק הרופא את הטיפולים באמצעות תרופות שיפחיתו את הזיהום כמו ג'ל אנטיביוטי, אנטיביוטיקה לבליעה ועוד.

ניתוח דש חניכיים: אם ניקיון עמוק והקצעת שורשים לא פתרו את הבעיה כנראה יהיה כבר צורך בניתוח. ניתוח דש חניכיים נעשה כשישנם כיסים עמוקים בחניכיים ודלקות. בניתוח כזה יתבצע ניקוי עמוק של פנים החניכיים לאחר הפרדת החניכיים מעצם הלסת ותפירה שלהן חזרה למקומם לאחר מכן. לאחר הניתוח החניכיים מבריאות ומשתקמות.

השתלת עצם או רקמת חניכיים: במידה והפריודונט מוצא שישנו חוסר ברקמת חניכיים או בעצם לסת הוא יציע ניתוח השתלת עצם או רקמת חניכיים. העצם או רקמת החניכיים המושתלות יכולות להיות טבעיות או מחומר סינתטי. הרקמה הטבעית יכולה להילקח מאזורים אחרים בפה על מנת לכסות אזורים בהם ישנם שורשים חשופים.

האם כל רופא שיניים יכול לטפל במחלה פריודונטית?

פריודונטיה הוא תחום בתוך רפואת השיניים ולא כל רופא שיניים הוא פריודונט. לכן מומלץ מאוד לפנות כבר בהתחלה לרופא שהתמחה בתחום, זאת על מנת לחסוך לכם זמן מיותר ולאפשר טיפול מהיר ככל האפשר במחלה. ככל שהמחלה תטופל במהירות וביעילות כך הטיפול יהיה פחות מורכב.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת. מספר הטלפון של העסק מופיע בדף צור קשר באתר

דילוג לתוכן