התקשרו עכשיו

זהו מספר מקשר

דלקת חניכיים בהיריון – סיכונים, סיבות ודרכי טיפול

תקופת ההיריון היא תקופה ייחודית מאוד מכל הבחינות, הן רגשית והן פיזיולוגית. השינויים ההורמונליים המשמעותיים המתרחשים וזרימת דם מוגברת מביאים לשלל תופעות הקשורות ישירות להיריון כמו שינויים בתיאבון, סוכרת היריון, צרבות ועוד. דלקת חניכיים היא תופעה נפוצה יחסית בזמן ההיריון ויכולה להתפתח גם אצל נשים שמקפידות על היגיינת הפה ובזמן רגיל לא הייתה המחלה נוצרת אצלן. עם זאת, נשים שאינן מקפידות נמצאות בסיכון גבוה להיווצרות הדלקת.

מהי הסיבה להיווצרות דלקת בחניכיים בהיריון?

  • הקאות: בחודשי ההיריון הראשונים נשים רבות סובלות מרפלקס הקאה מוגבר. רפלקס זה יכול להקשות על צחצוח שיניים תקין ולהביא להצטברות חיידקים ושאריות מזון. מעבר לכך, ההקאות החומציות פוגעות עוד יותר בבסיס השן ושוחקות את השיניים.
  • רגישות מערכת החיסון: שינוי נוסף שגורם להיווצרות מוגברת של דלקת חניכיים היא רגישות מערכת החיסון. דלקת היא כלי להתגברות על זיהומים. רגישות מערכת החיסון גורמת להתפתחות דלקת גם בעקבות לכלוך קטן שלא היה מביא להיווצרות דלקת בזמן רגיל.
  • תזונה רוויית סוכרים: גורם נוסף אשר מוסיף עוד יותר הוא אותם חשקי היריון הקשורים פעמים רבות למתוק. הסוכר מזין את החיידקים וגורם לשגשוגם, כמו גם מזונות חומציים ומשקאות מתוקים ומוגזים.
  • פחד מטיפולים בהיריון: נשים רבות חוששות לטפל בבעיית שיניים או חניכיים בזמן ההיריון. הדבר מביא כמובן רק להחמרה של המצב.

כיצד הדלקת באה לידי ביטוי?

דלקת החניכיים באה לידי ביטוי בדימומים מאזור החניכיים, בנפיחות, באדמומיות, בהיווצרות של מעין גידולים קטנים על פני החניכיים וגם ריח רע מהפה הוא תסמין שעשוי להעיד על הדלקת. אם הבעיה אינה מטופלת כפי שצריך, הבעיות הקטנות לכאורה יכולות להחמיר, להביא לאיבוד רקמת חניכיים בריאה, רקמת עצם התומכת בשיניים ואף לאיבוד שיניים.

מהם הסיכונים הנוספים בדלקת חניכיים בזמן ההיריון?

ההשלכות אינן רק מקומיות אלא גם מערכתיות ורחבות הרבה יותר. החיידקים המשגשגים ומתרבים בפה יכולים לחדור למחזור הדם ולגרום לזיהומים ודלקות במקומות נוספים שכמו החניכיים גם הם רגישים יותר לזיהומים כמו דרכי השתן ואזורים אחרים. באופן כללי נמצא גם קשר בין דלקות חניכיים ושיניים להתפתחות סוכרת, שבץ ותופעות חמורות נוספות. דלקת חניכיים שאינה מטופלת מעמידה בסיכון לא רק את האישה אלא גם את העובר, ולהביא ללידה מוקדמת ותת משקל אצל העובר.

איך מטפלים?

חשוב מאוד, לצד הבדיקות, הטיפולים והתופעות הרבות שישנן בזמן ההיריון לא להזניח גם את נושא החניכיים. חשוב להגיע לרופא שיניים כבר בתחילת ההיריון, רצוי לפריודונט המומחה למחלות חניכיים שיבצע ניקוי וטיפול במידת הצורך ואף יתן הנחיות לשמירה על היגיינת הפה בזמן ההיריון. בניגוד למה שחושבים, טיפול שיניים לא יגרום נזק למהלך התקין של ההיריון, רק להיפך. חשוב להקפיד על היגיינת הפה, לצחצח שיניים היטב כשניתן להיעזר במשחות מיוחדות לטיפול בחניכיים בזמן ההיריון. בבעיות מסוג זה באופן כללי הטיפול הטוב ביותר הוא קודם כל המניעה. מודעות לנושא ולהשפעה של היגיינת הפה והתזונה על מצב החניכיים והשיניים במיוחד בזמן ההיריון יהווה כבר חלק משמעותי בטיפול.

לייעוץ והזמנת תור בנושא צרו קשר עם ד"ר חיה מאיר – 073-7841557

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת. מספר הטלפון של העסק מופיע בדף צור קשר באתר

דילוג לתוכן