ניתוח הרמת סינוס הוא ניתוח הנעשה לרוב כהכנה להשתלת שיניים ללסת העליונה. זהו ניתוח קצר יחסית ובעל חשיבות רבה להצלחת החדרתם של השתלים הדנטליים והתקבעותם בצורה טובה.
באילו מצבים נדרשת הרמת סינוס
הרמת סינוס נדרשת כאשר העצם בחלקה האחורי של הלסת לא מהווה בסיס טוב וחזק מספיק להחדרת השתלים. מצב זה נוצר ממספר גורמים: גורם ראשון הוא גורם מבני: מבנה הגולגולת הוא כזה שעצם הלסת אינה מספיקה כבסיס לשתלים. גורם אחר הוא מחלת חניכיים המביאה למחסור בעצם. גורם שלישי הוא חוסר בשיניים הגורם לשקיעת עצם כך שאין מצע חזק ויציב מספיק של רקמת עצם שתקלוט את השתל.
הכנות לקראת הניתוח
מקור העצם לניתוח
כמו בניתוח השתלת עצם אחר, יש שלוש אפשרויות למקור העצם המושתלת: הראשון הוא עצם מגופו של המטופל, לרוב מאזור הירך או השוק, השני הוא עצם מגופו של בעל חיים או תורם (שנפטר) ומקור שלישי הוא סינתטי המדמה תכונות של עצם אמיתית.
מהלך הניתוח
כמה זמן לאחר הניתוח מתבצעת השתלת שיניים?
הניתוח מתבצע לרוב חצי שנה לפני השתלת שיניים, כי זהו הזמן שלוקח לרוב לעצם שמקורה בגופו של המטופל להתאחות (הזמן המהיר ביותר משלוש האפשרויות) אך כמובן שיש לבצע את השתלת השיניים בהתאם להחלמה ולאיחוי העצם שהושתלה שתלויה במקור ממנו באה.
תהליך ההחלמה
לאחר ההחלמה ישנם כאבים למשך יום-יומיים ולרוב נעזרים במשככי כאבים, אנטיביוטיקה וגם טיפות אף בגלל סמיכות הסינוסים גם לאף. יש להגיע לאחר מספר ימים לביקורת אצל רופא ולהסרת התפרים. תהליך הריפוי והאיחוי במלואו לוקח כחצי שנה עד שנה.
שתלים
שתל דנטלי הוא בורג מתכתי המושתל בעצם הלסת באזור מחוסר שן, ומהווה תחליף לשורש השן. לפני התקנת השתל, נבדק מצב בריאותו הכללית של המתרפא, ובנוסף לכך, מתבצעת בדיקה קלינית של חלל הפה וצילומי רנטגן, לרבות פענוח שלהם.